Waar kan ik het beste een HDMI CEC kabel kopen?

Betekent de komst van de HDMI CEC het einde van de afstandsbediening? CEC staat voor Consumer Electronics Control en het gaat om het centraal aansturen van meerdere apparaten die in veel woonkamers staan.

In het meest ideale geval kunnen apparaten zoals de televisie, Blu-ray speler, AV-receiver, game console en natuurlijk de geluidsinstallatie via HDMI en dan middels CEC worden bediende.

Maar of de CEC ook daadwerkelijk functioneert, zal niet alleen van de HDMI kabel afhangen van het apparaat zelf. De CEC-standaard bestaat weliswaar sinds de invoering van HDMI, maar het wordt pas sinds een korte tijd in de meeste apparaten ondersteund.

Daarom kies je voor HDMI CEC

Alle apparaten zoals de televisies en receivers die met HDMI-CEC uitgerust zijn kunnen met elkaar communiceren. Het is hierdoor mogelijk om met één commando met de afstandsbediening meerdere apparaten een taak uit laten voeren. Zo heb je dus maar één afstandsbediening nodig om meerdere apparaten te kunnen bedienen.

Apparaten kunnen daarnaast de juiste inputs automatisch selecteren of juist automatisch in stand-by stand springen, wanneer een andere apparaat uitgeschakeld wordt. Als je meer informatie hierover wilt en een HDMI CEC kabel wilt kopen, kun je het beste de webwinkel van RU Connected bezoeken.